最新消息: · 【NEW】美国詹姆斯麦迪逊大学郭琤祺教授来我院交流         · 【NEW】我院成功举办第九届全国高校《管理学》课程教学研讨会         · 【NEW】我院“国际商务综合模拟实验教学中心”获批2017年陕西省实验教学示范中心         · 【NEW】我院获批2017年陕西省高等学校创新创业教育改革试点学院         · 【NEW】商学院2017年教改班招生         · 广州外语外贸大学商务英语学院领导一行来我院调研交流         · 商学院承办首届党组织书记讲党课大赛         · 吴剑峰教授来我院工作讲学         · 商学院举办2018年硕士研究生招生校内宣讲会         · 商学院2017届优秀毕业生系列展-考研篇
当前位置: 学院首页>>科学研究>>学术活动>>正文

讲座信息:财务和人力资源松弛如何影响公司绩效:来自中国的证据
2011-11-08 00:00 管理员  审核人:   (点击: )

主题:财务和人力资源松弛如何影响公司绩效:来自中国的证据

时间:9th November 2011,周三 19:00—21:00

地点:图书馆六楼多媒体教室

The objectives of this paper are to investigate whether and how the interaction between financial and human resource slacks influences firms’ performance, and how this interaction affects to firms’ performance of different ownership structures in China. For this purpose, we use a large-unique longitudinal data from 11,985 Chinese listed companies during 2000-2009. We find that (1) the interaction between absorbed financial slack and human resource slack is negative and significant, and the interaction between unabsorbed financial slack and human resource slack is negative and not significant; (2) The interaction of absorbed financial and human resource slacks is less negative for POEs than SOEs, and not significant. The interaction of unabsorbed financial and human resource slacks is less negative for POEs than SOEs, and significant. (3) SOEs lead to weaker interaction between financial and human resource slacks on performance than their counterpart of the POEs. We explored these insights and their implications for theories in business research and managerial practice.

主讲人:Mohan Fonseka

a PhD candidate specialized in Accounting and Finance at School of Management, Xi’an Jiaotong University, was invited by Department of Accounting, Xi’an International Business School to share his research skills and experience on publishing research outcomes on international journals. Doctor Fonseka has published papers in African Journal of Business Management and Asia Pacific Journal of Management, both of which are SSCI listed journals.