最新消息: · 我院学生在2018年全国大学生英语竞赛陕西赛区决赛中喜获佳绩         · 商学院举行2018年表彰大会         · 我院荣获ACCA全国就业力大比拼北方区季军         · 商学院举行2018年教改班奖学金颁奖典礼         · 商学院举行2018届毕业晚会暨商务文化节开幕式         · 商学院组织学生参加升国旗仪式         · 商学院会计专硕MPAcc专家系列第十四期讲座顺利举办         · 浙江工商大学外国语学院柴改英院长一行来我院调研交流         · 商学院党委举行“不忘初心,牢记使命”五四专题宣讲会——陕西师范大学新时代大学生理论宣讲团来我院宣讲         · 我院喜获“陕西省五一巾帼标兵岗”、学校五一表彰等多项荣誉
当前位置: 学院首页>>科学研究>>学术活动>>正文

讲座信息:财务和人力资源松弛如何影响公司绩效:来自中国的证据
2011-11-08 00:00 管理员  审核人:   (点击: )

主题:财务和人力资源松弛如何影响公司绩效:来自中国的证据

时间:9th November 2011,周三 19:00—21:00

地点:图书馆六楼多媒体教室

The objectives of this paper are to investigate whether and how the interaction between financial and human resource slacks influences firms’ performance, and how this interaction affects to firms’ performance of different ownership structures in China. For this purpose, we use a large-unique longitudinal data from 11,985 Chinese listed companies during 2000-2009. We find that (1) the interaction between absorbed financial slack and human resource slack is negative and significant, and the interaction between unabsorbed financial slack and human resource slack is negative and not significant; (2) The interaction of absorbed financial and human resource slacks is less negative for POEs than SOEs, and not significant. The interaction of unabsorbed financial and human resource slacks is less negative for POEs than SOEs, and significant. (3) SOEs lead to weaker interaction between financial and human resource slacks on performance than their counterpart of the POEs. We explored these insights and their implications for theories in business research and managerial practice.

主讲人:Mohan Fonseka

a PhD candidate specialized in Accounting and Finance at School of Management, Xi’an Jiaotong University, was invited by Department of Accounting, Xi’an International Business School to share his research skills and experience on publishing research outcomes on international journals. Doctor Fonseka has published papers in African Journal of Business Management and Asia Pacific Journal of Management, both of which are SSCI listed journals.